Kolles wil bezem door Caterham halen

Colin Kolles ontpopt zich op de achtergrond langzaam maar zeker als baas van het Caterham F1 Team. De Duitser van Roemeense afkomst bemiddelde bij de verkoop van het team en is nu als adviseur aan de renstal uit Leafield verbonden.

Kolles sprak met Reuters. "We hebben volgens mij al veel progressie geboekt. Er zal nog meer gaan veranderen, er zijn nog meer dingen die gedaan moeten worden." Een van de dingen die al gedaan is, is het benoemen van Christijan Albers tot teambaas.

De Nederlander wil zoveel mogelijk mensen aan het werk houden, maar Kolles ziet dat als oud-teambaas van Midland/Spyker/Force India en HRT toch anders. "Ik heb liever tweehonderd banen die veilig zijn dan dat er uiteindelijk driehonderd banen verloren gaan. Soms moeten er harde beslissingen genomen worden. Men weet zelf ook wel dat er iets moet veranderen bij het team. Het was onmogelijk om op de ingeslagen weg door te gaan."

Kolles gelooft in de toekomst van Caterham. "Ons doel is om een team op te bouwen dat nog vele jaren kan bestaan. De vraag is straks niet of dit team wel of niet zal overleven. De vraag zal zijn op welk team dit niveau mee kan doen. We moeten de boel financieel op orde brengen, de wagen verder verbeteren en op zoek naar de beste coureurs."