Formule 1-team Caterham verkocht

Eigenaar Tony Fernandes heeft het Formule 1-team Caterham verkocht. De steenrijke Maleisiër heeft de aandelen van zijn renstal overgedaan aan investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten die bijgestaan werden door voormalig Formule 1-teambaas Colin Kolles.

De Nederlandse oud-Formule 1-coureur Christijan Albers zal, geassisteerd door Manfredi Ravetto, per direct de dagelijkse leiding van Caterham F1 op zich gaan nemen. De huidige teambaas Cyril Abiteboul zal plaats voor hen gaan maken. De naam Caterham zal voor de Formule 1-activiteiten behouden blijven, terwijl de renstal in Leafield gevestigd blijft. De andere activiteiten van Caterham, waaronder de autobouwer en het GP2-team blijven buiten de deal.

Albers: "We zijn ons bewust van de grote uitdagingen die voor ons liggen in de strijd om de lagere posities in het constructeurskampioenschap en wij proberen in 2014 de tiende plaats te behalen. We hebben ons verbonden aan de toekomst van het team en we zullen ervoor zorgen dat het team alle noodzakelijke middelen heeft om zich te ontwikkelen en te groeien om zo de potentie volledig te benutten."