Kolles: "Zonder redding geen Caterham meer"

Zonder redding had het Caterham F1 Team niet meer bestaan, zo meldt voormalig Formule 1-teambaas Colin Kolles. Eerder deze week werd de renstal overgenomen door een Zwitsers-Arabische combinatie en werd Christijan Albers benoemd tot teambaas. Verder is over de nieuwe eigenaren weinig bekend.

Kolles, die als begeleider in het proces optrad, sprak met Speed Week: "Ik verwachtte niet op deze manier in de Formule 1 terug te keren. We werkten al een tijdje aan diverse projecten en plotseling kregen de plannen rond Caterham vorm. Als wij niet waren gekomen dan was Caterham niet in Silverstone geweest. We hebben het team gered en Tony Fernandes een grote gunst verleend. Hij kan nu de Formule 1 door de voordeur verlaten, omdat het team anders voor Silverstone op de fles zou zijn gegaan."

De nieuwe investeerders in Caterham willen anoniem blijven. Kolles liet alleen los dat ze uit Dubai en Koeweit komen en in Zwitserland wonen. Het is onduidelijk hoe het ervoor staat met Forza Rossa, een Roemeens F1-team waar hij ook bij betrokken was.