Nederlandse slopers worden moslim voor werk

Bij de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn een twaalftal echte Nederlanders bekeerd tot de islam om in de nabijheid van de Kaäba in Mekka te mogen werken, schrijft de Telegraaf.

De kranenbouwer heeft, ondanks de stickeractie van Wilders, een dikke opdracht binnen gesleept. De klus behelst het afbreken van een galerij rond de Kaäba in Mekka. Daar er geen moslims beschikbaar waren om de machines te bedienen en dit terrein streng verboden is voor niet-moslims, moesten de Hollandse harde werkers eerst moslim worden.

Rusch kreeg de opdracht van de Saudi Binladen Group (SBG) die de opdracht eerst hadden gekregen. Echter het afbreken van de galerij moet met de nodige precisie en voorzichtigheid gebeuren omdat de pelgrims gewoon door blijven scharrelen rond de heilige steen tijdens de werkzaamheden. SBG had twijfels omtrent de veiligheid van de pelgrims. Daar Allah ook met geen woord over zijn wil omtrent de risico's van de pelgrims wilde reppen, leek het SBG beter om de klus uit te besteden.

De Nederlanders moesten een certificaat van moslim zijn behalen. Hiervoor moesten zij op de juiste wijze “Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper” uitspreken, waarna zij moslim waren geworden. Toch blijven de Nederlandse genen onmiskenbaar aanwezig, een salaris van 10.000 euro per maand was een secundaire motiverende voorwaarde van de personeelsleden om er bekeerd aan de slag te gaan.