[RG] Bertens treft Cadantu in eerste ronde

Kiki Bertens heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. In de derde en laatste kwalificatiewedstrijd met 6-1 en 6-3 van Yulia Putintseva uit Kazachstan. 

Bertens heeft in drie kwalificatiewedstrijden slechts acht games verloren. De Wateringse staat voor het derde jaar op rij in het hoofdtoernooi van Roland Garros. In 2012 sloeg ze zich ook succesvol door het kwalificatietoernooi. Ze verloor toen in de eerste ronde van Christina McHale uit de Verenigde Staten. In de editie van vorig jaar was de beste Nederlandse op de wereldranglijst rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. De Roemeense Sorana Cirstea was toen in drie sets te sterk. 

In haar eersterondepartij kan Bertens lastige tegenstandsters tegenkomen. Mogelijk wacht een ontmoeting met Maria Sharapova (WTA-8), winnares van 2012. Ze kan ook Carla Suarez Navarro (WTA-14) of Svetlana Kuznetsova (WTA-29) tegenkomen. De loting kan haar ook koppelen aan een andere speelster uit de kwalificatie. 

Update 13.45 uur

Kiki Bertens is in de eerste ronde van Roland Garros gekoppeld aan Alexandra Cadantu uit Roemenië. Candantu staat 80e op de wereldranglijst. Bertens staat genoteerd op plaats 151. Bij winst treft ze mogelijk Kimiko Date-Krumm (Jap) of Anastacia Pavlyuchenkova (Rus, 24).