[Sportblog] Zoenende voetballers & stomme selfies

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag, en dit keer op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Gratis dopingvrije urine voor renners Giro
Hoe je het ook wendt of keert, wielrennen staat helaas niet bekend als een dopingvrije sport en dat zal ook niet snel gebeuren. Tijdens de derde etappe van de Giro d'Italia, de laatste in Ierland, speelde de Ierse bookmaker Paddy Power daar handig op in. Door kort na de finish een stand neer te zetten met potjes '100% Clean Urine' boden ze de heimelijke dopingzondaars in het peloton de kans om een positief plasje te omzeilen.

De stand stond op een plek waar geen officials te vinden waren en dus was het daadwerkelijk mogelijk om een potje mee te nemen. Of iemand dat ook gedaan heeft is niet bekend. Paddy Power, waar wij Nederlanders niet terechtkunnen, was overigens zo vriendelijk om de etiketten wel te voorzien van een kleine, doch niet onbelangrijke waarschuwing: 'Do not drink'.

Rakitic en Carrico vieren winst Europacup innig
Gisteravond was in Turijn de finale van de Europa League tussen Benfica en Sevilla. De uitslag mag bekend zijn, Sevilla ging er met prijs vandoor en dat moest gevierd worden. Sevilla-spelers Ivan Rakitic en Daniel Carrico deden dat op een voor voetballers opmerkelijk manier. Waar het in veel culturen heel gewoon is dat mannen elkaar kussen, zie je dat in het voetbal maar zelden. Daarom willen we jullie dit stukje zuidelijk temperament niet onthouden:

Ook basketbal kent nepfans
De finale van de Slowaakse basketbalcompetitie is uitgelopen op een grote teleurstelling. Regerend kampioen Inter Bratislava stond na twee thuiswedstrijden 2-0 voor tegen de kampioen van twee jaar eerder, BK Prievidza. De derde en vierde wedstrijd zouden in Prievidza gespeeld worden, maar daar kwam het niet van.

Tijdens de festiviteiten voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de bijna drieduizend fans met wc-rollen gegooid. Eén 'fan' dacht echter dat het een goed idee was om een ander voorwerp te gooien en raakte daarmee de scheidsrechter op zijn hoofd. De leidsman moest door de clubarts behandeld worden en besloot de wedstrijd te staken.

Na overleg besloot de Slowaakse basketbalbond om de wedstrijd met 0-20 toe te kennen aan Inter. Bovendien kreeg Prievidza een boete en moest het de vierde wedstrijd zonder publiek spelen. Daar was de club het niet mee eens en dus besloten ze maar helemaal niet te spelen. Hierdoor won Inter de serie met 4-0 en werd het de eerste club uit de geschiedenis die de titel wist te verdedigen, maar wel met een nare bijsmaak.


De veel besproken wedstrijd (Bron: YouTube)

Blote vrouwen kunnen spelers Den Bosch niet motiveren
Als bestuurslid moet je er alles aan doen om je spelers maximaal te motiveren, moeten ze bij FC Den Bosch gedacht hebben. Maarten de Gruyter, de voorzitter van de raad van commissarissen van de Bossche club, dacht dat hij voor de halve finale van de play-offs wat extra's moest doen om de jongens super gemotiveerd het veld in te krijgen. Daarom gaf hij de spelers volgens het Algemeen Dagblad een dag voor de wedstrijd een boek van de Nederlandse fotograaf René de Haan met kunstzinnige foto's van blote dames cadeau. De wedstrijd tegen Excelsior ging echter met 3-1 verloren. We zijn dus bang dat de spelers al hun energie kwijt zijn geraakt bij het lezen van dat boek.

Opgelet, zo maak je dus geen selfie!
Afgelopen zondag reed Marcel Kittel de sprint van zijn leven. Vanuit geslagen positie kwam hij alsnog terug en greep de overwinning in de derde etappe van de Giro d'Italia. Na de finish stortte de uitgeputte Kittel ter aarde waar hij onverwachts bezoek kreeg. Een enthousiaste Ierse wielerfan zag zijn kans namelijk schoon om met de sprinter op de foto te gaan. Een weldenkend mens zou gedacht hebben dat dit niet het moment was, maar de jongen dacht er anders over.

David McCarthy, zoals de Ier heet, heeft inmiddels wel door dat zijn actie ongepast was. "Ik wist niet dat de foto mensen zou kwetsen en zoveel haat zou losmaken. Na de finish was ik opgewonden dat ik Marcel Kittel zag en wilde een foto van hem maken. Achteraf begrijp ik dat het tijdstip en de foto totaal verkeerd waren. Ik bied mijn oprechte excuses aan", zo verklaarde jonge wielerfan zijn actie nadat hij de bewuste foto van Twitter verwijderd had.

De man die een selfie maakte met de uitgeputte Marcel Kittel, heeft zijn excuses aangeboden.

Familie Caster Semenya onderhandelt over vriendin
Naar verluidt gaat de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya binnenkort trouwen. De 800-meterloopster heeft haar ouders op pad gestuurd naar de familie van medeatlete Violet Raseboya, haar vriendin. Daar, in Polokwane, moet onderhandeld worden over de 'Lobola', een soort traditionele bruidsgift. Semenya liet eerder al weten gek te zijn op haar Violet: "Als mijn huis in brand staat, zou ik haar als eerste redden", luidde de weinig verrassende boodschap. Een Zuid-Afrikaanse krant probeerde de winnares van olympisch zilver in 2012 te bereiken, maar kreeg haar toekomstige echtgenote aan de telefoon, een duidelijk teken aan de wand volgens lokale media.

Semenya werd in 2009 ook buiten de atletiek bekend doordat enkele uren voor de WK-finale op de 800 meter bekend werd dat de internationale atletiekfederatie een geslachtstest had aangevraagd. De destijds pas achttienjarige Semenya werd er door haar stevige bouw namelijk van beschuldigd een man te zijn. Ondanks deze stress won ze de wereldtitel.

Jonge fan deelt mee in het kampioensfeest van Celtic
Afgelopen weekend vierde de Schotse voetbalcub Celtic haar 45ste landstitel. Na de 5-1 overwinning op Patrick Thistle ontstond er een groot feest in Celtic Park. Trainer Neil Lennon en spits Georgios Samaras maakten tijdens het feest een mooi gebaar door een jonge fan deel te laten uitmaken van het feest van de Schotse club.


Een bijzonder moment tijdens het titelfeest van Celtic (Bron: YouTube)