[Roddelcorner] Nilis bestolen & Hummeltje leert van Donald Duck

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

De Zlatan-zegels
Als je zelfs op postzegels verschijnt, dan ben je wel een hele grote. Maar van Zlatan Ibrahimović wisten we eigenlijk al dat hij één van de groten is! En nu erkent ook het Zweedse postbedrijf Posten dat feit. Sinds afgelopen weekend zijn er vijf verschillende zegels verkrijgbaar met de afbeelding van de spits. "Het is een grote eer om op een postzegel te staan", zei Ibrahimović er zelf over. "Ik krijg veel rekeningen thuisgestuurd en zie nooit een leuke postzegel. Misschien verandert dat nu."

Vanuit heel Europa stromen de aanvragen voor de zegels binnen bij Posten. Alleen de Engelsen zullen minder blij zijn met de afbeeldingen op de postzegels. Op drie van de vijf staan namelijk plaatjes van het wonderdoelpunt dat Zlatan maakte tegen Engeland in 2012.

Een mooie gelegenheid om het wonderdoelpunt nog eens te bekijken:


De omhaal van Zlatan (Bron: YouTube)

Van Hummel leert Italiaans dankzij Donald Duck
Even dacht Kenny van Hummel afgelopen winter dat hij werkloos zou worden. Maar ineens kreeg hij een aanbieding van de Italiaanse ploeg Androni Giocattoli - Venezuela. Van Hummel greep de kans met beide handen aan en stortte zich ook meteen op de Italiaanse taal. Daarvoor maakte hij gebruik van een doe-het-zelf-spoedcursus en ging hij regelmatig koffie drinken bij Italianen in zijn woonplaats Huissen. Maar een misschien minder voor de hand liggend hulpmiddel was de Donald Duck.

"Het was een tip van Michiel Elijzen die bij Cofidis in Frankrijk reed. Hij zei: je moet stripboekjes kopen. Ik heb het gedaan en het werkt", aldus Van Hummel. "Tot nu toe heb ik alleen nog zo'n dik verzamelboek van Donald Duck. Volgende keer als op het vliegveld van Milaan kom, moet ik weer een nieuwe kopen. Strips zijn kindertaal, maar zo moet je het leren. Stap voor stap. Het is geen perfect Italiaans, maar ik kan mijn ploeggenoten verstaan en zij snappen mij", vervolgde de sprinter tegenover het Algemeen Dagblad.

Giftige slang in het veld
Tijdens de Australische rugby league-wedstrijd tussen de Gold Coast Titans en de North Queensland Cowboys bleken er meer aanwezigen te zijn dan alleen de Titans en de Cowboys. Een slang van een stevige meter lang had zich een weg gebaand naar het speelveld van het Robina Stadium. En niet zomaar één, het ging om een bruine slang, een van de meest giftige slangensoorten op aarde. Het gebied waar de slang zich bevond werd afgeschermd en nadat men het erover eens was dat het beest zich in een afvoerpijp bevond ging de wedstrijd verder.

Uiteraard deed de slang ook zelf verslag van zijn bezoek via Twitter.

Homer Simpson op het WK voetbal
In de kijkcijfertopper van FOX, The Simpsons, kunnen we binnenkort het WK voetbal voorbij zien komen. In de aflevering 'You Don't Have To Live Like A Referee' is te zien hoe Homer Simpson de scheidsrechter is tijdens de WK-finale. De aflevering zit vol met vooroordelen die Amerikanen hebben over voetbal. Zo liggen spelers om de haverklap op de grond, wordt er nauwelijks gescoord en hoor je een aanhoudende 'goaaaaaaaaaaaaaal' na ieder doelpunt. De finale die Homer leidt gaat trouwens tussen Duitsland en Brazilië en de Duitsers winnen met 2-0, dat je het maar vast weet.


De Simpson en het WK voetbal (Bron: YouTube)

Voetballer redt het leven van een tegenstander op het veld
Tijdens de wedstrijd tussen Dnjepr Dnjepropetrovsk en Dinamo Kiev in de Oekraïense competitie kwam Dinamo-speler Oleg Goesev in botsing met Dnjepr-keeper Denis Bojko. Na de ongelukkige botsing viel Goesev meteen bewusteloos op het veld. Dnjepr-speler Jaba Kankava snelde meteen toe om hulp te bieden, Goesev had namelijk zijn tong ingeslikt. Kankava bedacht zich geen moment en trok de tong van de bewusteloze speler uit zijn keel waardoor zijn luchtwegen weer vrij kwamen. Hiermee redde Kankava het leven van zijn tegenstander. De overwinning van Dnjepr met 2-0 was die middag net even wat minder belangrijk na dit voorval.

Terpstra kent zijn klassiekers
Vaak zijn de interviewtjes na afloop van een wielerkoers een aaneenrijging van clichés. Zo niet bij Niki Terpstra na zijn overwinning bij Dwars door Vlaanderen. De Nederlander citeerde namelijk bij zijn interview uit een liedje 'Als je wint heb je vrienden' van Henny Vrienten en Herman Brood. Een kijker die het opviel was zo slim De Wereld Draait Door te tippen:

Vanaf 2:47 zie je het stukje over Niki Terpstra (Bron: Vara)

Nilis bestolen bij bezoek aan PSV
Afgelopen maandag bracht oud PSV-speler Luc Nilis een bezoekje aan het trainingscomplex van PSV. Toen de voormalige spits van PSV weer terug kwam bij zijn auto stond hem een onaangename verrassing te wachten, er was namelijk ingebroken in zijn auto. Onder andere een aktetas en een laptop werden uit zijn auto geroofd. "In wat voor wereld leven we tegenwoordig? Onlangs is mijn auto in Hasselt (België, red) ook al opengebroken", aldus Nilis in De Telegraaf.

Meekijken met de keeper
De wedstrijd tussen VV Eenrum en VV Kloosterburen staat in de gemeente De Marne bekend als de enige echte Derby van het Noorden. Speciaal voor het duel tussen de tweede elftallen van beide clubs zette Bart Oosterveld, keeper van VV Eenrum, een speciale camera op zijn hoofd. Hierdoor kunnen we een keertje een wedstrijd beleven vanuit het perspectief van de keeper.


Een wedstrijd vanuit het perspectief van de keeper (Bron: YouTube)