[Roddelcorner] Babyrace & Guardiola wil wedden

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Babyrace bij NAC - RKC
De rust tijdens voetbalwedstrijden wordt vaak gebruikt om nieuw bier te halen of om een plasje te plegen. Ter vermaak van de supporters die op hun plaats blijven wordt er soms een wedstrijdje latjetrappen of strafschoppen nemen gehouden op het veld. Bij NAC hebben ze wat nieuws verzonnen. Daar zal tijdens de rust van de wedstrijd tegen RKC een heuse babyrace plaatsvinden.

"De kruiprace is een unieke kans voor de jongste leden van Kidzclub om voor de eerste keer kennis te maken met NAC", aldus de club in een mail naar fans met jonge kinderen. De baby's zullen het op het veld een korte afstand kruipend tegen elkaar af moeten leggen. De regels zijn door de club simpel gehouden: "Ze mogen nog niet kunnen lopen en moeten lid zijn van de Kidzclub."

Arsenal contracteert zoon van Manchester United-speler
Arsenal heeft de zoon van Manchester United-speler Ashley Young gecontracteerd. De jonge Tyler tekende zijn contract zaterdag, onder het toeziend oog van moeder Nicky Pike. Volgens de geruchten is Young senior fan van Arsenal. Op deze manier zou hij zijn zoon dus bij de club kunnen zien spelen waar hij nooit toe is gekomen. Het nieuws komt enkele weken nadat twee andere leden van United, trainer Phil Neville en speler Robin van Persie, hun zoons, de elfjarige Harvey en de zevenjarige Shaqueel, bij aartsrivaal Manchester City lieten trainen.

Honkballer komt in verkeerde shirt het veld op
Chicago Cubs-speler Junior Lake was er afgelopen donderdag niet zo bij met zijn gedachte toen hij zijn wedstrijdshirt aantrok. Lake trok wel netjes, net als zijn teamgenoten het grijze teamtenue aan. Maar blijkbaar had hij nog een oud exemplaar opgedoken. Hij was namelijk de enige in die versie van het shirt. Op Twitter leverde dit veel hilariteit op. Voor veel twitteraars was het duidelijk dat zelfs het goede shirt aantrekken al teveel gevraagd is voor een speler van de Cubs. De club uit Chicago heeft al jaren te lijden onder het leedvermaak van velen Amerikanen omdat de club al sinds 1908 geen honkbaltitel meer hebben kunnen veroveren. Het moment dat Lake besefte dat hij het verkeerde shirt aangetrokken had willen we jullie niet onthouden:

Junior Lake ontdekt dat hij het verkeerde shirt heeft aangetrokken
Junior Lake ontdekt dat hij het verkeerde shirt heeft aangetrokken

AA Gent ontslaat coach op zijn verjaardag
Mircea Rednic zal zich zijn verjaardag heel wat anders voorgesteld hebben. De nu 52-jarige oefenmeester was tot eerder vandaag trainer bij AA Gent. De club besloot hem echter vanwege de teleurstellende resultaten de laan uit te sturen. Gent heeft tot nu toe nog geen enkel punt behaald in play off 2 van de Belgische competitie. De Roemeen volgde in oktober Victor Fernández op als coach van AA Gent. Binnenkort staat dus al de derde trainer van dit seizoen op het veld bij de Gentenaren.

Guardiola wil wel wedden om een groot glas bier
Tijdens de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Manchester United werd Pep Guardiola gevraagd of hij dacht dat Wayne Rooney zou meespelen bij United. De Bayern-trainer liet er geen twijfel over bestaan dat hij er vanuit gaat dat de spits van Manchester United zal gaan spelen. "Hij gaat spelen", aldus Guardiola vol zelfvertrouwen. "Honderd procent. Ik wed met jou om een groot, groot glas bier dat hij mee gaat doen."


Guardiola heeft er vertrouwen in (Bron: YouTube)

Schansspringlegende Kasai plotseling getrouwd
Noriaki Kasai, de dinosaurus op de schans, is met zijn Reina in het huwelijksbootje gestapt. Er was weinig bekend over het liefdesleven van de sympathieke Japanner, maar dinsdag kwam in Japanse media naar buiten dat hij getrouwd is. De manier waarop het is gegaan is typerend voor Kasai, die altijd bekend staat als een 'bijzondere man'.

Op 15 februari, nadat hij in Sochi eindelijk zijn droom van een individuele olympische medaille in vervulling zag gaan, belde hij tussen de wedstrijd en de dopingcontrole naar Reina met de volgende mededeling: "Jij bent de enige, laten we trouwen!" Zodra hij weer thuis was hebben ze de papieren in orde gemaakt en een week na het aanzoek was Kasai, die sinds Sochi steevast in Japan aangeduid wordt met 'legende', een getrouwd man.

Trouwen past overigens in het plan van Kasai. Hij wil namelijk doorgaan tot en met de Spelen van Pyeongchang in 2018, waar hij voor de ogen van zijn op dit moment nog niet geboren kind olympisch goud gaat winnen. De eerste stap was trouwen, en dat is alvast gelukt. Reina is overigens niet alleen een liefdevolle vrouw, ook zorgt ze voor de voeding en massages van Nori.

Clement te klein of Gesink te lang
Tijdens de etappe van afgelopen maandag in de Ronde van het Baskenland zat het Robert Gesink niet mee. Precies op een ongelukkig moment kreeg Gesink panne aan zijn fiets. Gelukkig was teamgenoot Clement in de buurt om zijn fiets af te staan aan de kopman. Die moest echter de daaropvolgende klimkilometers echter redelijk ongelukkig op de fiets gezeten hebben. De fiets van Clement was namelijk een maatje kleiner dan de zijne.

Sir Alex Ferguson is nu hoogleraar
Een bijzondere carrièrestap voor Sir Alex Ferguson, hij wordt namelijk hoogleraar aan de Harvard Business School (HBS). Hij gaat lesgeven in de nieuwe studierichting Entertainment, Media en Sport. Fergusons coaching- en trainingsmethodes bij Manchester United waren eerder al onderwerp van een studie van de HBS.

"We zien ernaar uit Sir Alex Ferguson te verwelkomen op de HBS-campus om ons op het gebied van leiderschap deelgenoot te maken van zijn opmerkelijke leven en een bijdrage te leveren aan het exclusieve onderwijsprogramma dat ons onderscheidend maakt in de wereld", aldus professor Anita Elberse, die de casestudy met Ferguson deed.