Alonso en Räikkönen: Ferrari kwam tekort

De Grand Prix van Bahrein liep gisteren uit op een deceptie voor Ferrari. Waar coureur Fernando Alonso in Australië en Maleisië nog redelijk voorin mee kon doen moest hij gisteren genoegen nemen met plaats negen, vlak voor teamgenoot Kimi Räikkönen. Conclusie van beiden: Ferrari komt tekort.

Alonso was hard in zijn conclusie: "We wisten van tevoren al dat het een moelijke race zou worden, maar hadden toch gehoopt meer dan slechts wat losse puntjes aan ons totaal toe te voegen. We waren het hele weekend niet goed genoeg. In het begin van de race ontbrak er, net als zaterdag tijdens de kwalificatie, vermogen, maar later functioneerde de auto wel weer gewoon."

"Het is echter overduidelijk dat we niet snel genoeg zijn en aan de bak moeten. Mercedes is momenteel oppermachtig en Lewis Hamilton en Nico Rosberg maken geen fouten. Gelukkig hebben we nu echter twee testdagen op de agenda staan, waarin we naar oplossingen kunnen zoeken zodat we hopelijk over twee weken in China terug kunnen slaan."

Räikkönen mocht voor Alonso starten, maar kende een beroerde start en kwam achter de Spanjaard terecht. Hij had nog wel een leuk gevecht met Red Bull-coureur Daniel Ricciardo maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. De Fin is kort maar krachtig over het weekend in Bahrein: "Dit circuit lag ons niet."

Ferrari weet dat het op alle fronten tekortkomt. De motor kan niet tippen aan die van Mercedes en ook op aerodynamisch vlak kan er nog het nodige gewonnen worden ten opzichte van met name Mercedes zelf en de Red Bull die hierdoor toch nog behoorlijk mee kan komen.