Cibulkova bereikt halve finale Acapulco

Dominika Cibulkova heeft de halve finale van het tennistoernooi in Acapulco bereikt. De als eerste ingeschaalde Slowaakse, vorige maand nog finaliste op de Australian Open stond, versloeg de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic met 6-4, 7-5. Cibulkova treft in de halve eindstrijd Shuai Zhang, die de Kroatische Ajla Tomljanovic met 6-1, 5-7, 6-2 versloeg.

De andere finalist komt uit de partij tussen Christina McHale uit de Verenigde Staten en de Franse Caroline Garcia. Garcia was met 3-6, 6-4 en 6-1 te sterk voor de als tweede geplaatste Canadese Eugenie Bouchard (2). McHale won van Kaia Kanepi (3) uit Estland: 6-1, 2-6 en 6-4.

In Florianopolis bereikte de nummer een van de plaatsingslijst Carla Suarez Navarro eveneens de laatste vier. De Roemeense Monica Niculescu (5) moest in de derde set opgeven: 4-6, 6-0 en 4-1. Suarez Navarro, eerder in het toernooi te sterk voor Kiki Bertens, neemt het in de halve eindstrijd op tegen de Tsjechische Klara Zakopalova (3). Zij zag tegenstandster Alexandra Dulgheru opgeven.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Jaroslava Sjvedova uit Kazachstan en de Spaanse Garbiñe Muguruza (2). Sjvedova versloeg Alexandra Cadantu (6) met tweemaal 6-3. Muguruza won met 6-2, 6-7 en 6-3 van de Belgische Alison Van Uytvanck.