Franse biatleten winnen estafette

De Franse biatleten hebben in Antholz de laatste World Cup-wedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. De estafette kende een spannend verloop, maar Simon Fourcade, Alexis Boeuf, Jean-Guillaume Béatrix en Martin Fourcade hielden hun zenuwen het best in bedwang.

Na de eerste van vier biatleten was er een klein kopgroepje ontstaan. De Noor Alexander Os wisselde als eerste, voor de Duitser Erik Lesser en Simon Fourcade uit Frankrijk. Na de derde schietbeurt van de wedstrijd, de eerste van de tweede lopers, bleef deze kopgroep intact. Henrik L'Abee Lund voor Noorwegen en Andreas Birnbacher namens Duitsland moesten één keer naladen, Fransman Alexis Boeuf had nog een extra patroon nodig. Hij kon de hierdoor opgelopen schade echter snel goedmaken en bij de volgende schietbeurt bleef hij als enige van de kopgroep foutloos. Vervolgens was Boeuf helemaal leeg, en smolt zijn voorsprong van 15 seconden als sneeuw voor de zon. Bij de wissel lag hij maar liefst 35 seconden achter de Noor.

Voor de Noren leek er geen vuiltje aan de lucht toen Martin Eng na de vijfde schietbeurt ruim een halve minuut voorsprong had op Jean-Guillaume Béatrix. Bij zijn staande schietbeurt mistte Eng echter liefst vijf schoten, waardoor hij twee strafrondes moest lopen. Beatrix nam de leiding over, voor de Zweed Fredrik Lindström en Arnd Peiffer namens Duitsland. De Duitse slotloper Simon Schempp kon zijn rivalen Martin Fourcade (Frankrijk) en Carl Johan Bergman (Zweden) niet volgen toen zij foutloos schoten in beurt zeven. Schempp moest twee keer naladen. In de laatste schietbeurt bleven alle drie foutloos, waardoor Fourcade en Bergman voor de overwinning mochten vechten. De Fransman was echter duidelijk te sterk en liet de Zweed Bergman kansloos. Duitsland werd uiteindelijk derde. 

Ook voor de vrouwen stond een estafette op het programma. Tegen de tijd dat de vrouwen bij de vierde schietbeurt waren aangekomen daalde er echter plots een dichte mist neer over het parcours. De vrouwen konden zelfs de schietschijven niet meer zien, waarna al zeer snel besloten werd de wedstrijd te staken.