[FA Cup] Fulham bekert simpel door via Norwich

Fulham heeft een eenvoudige zege geboekt op Norwich City in de FA Cup. De replay eindigde in 3-0, waardoor de ploeg uit Londen in de vierde ronde staat. René Meulensteen koos voor Darren Bent als eenzame spits in het bekerduel met The Canaries.

De aanvaller liet al snel zien dat dit een prima keuze was, want na iets meer dan een kwartier spelen had hij het net al gevonden. Het doel van The Cottagers werd verdedigd door Maarten Stekelenburg, die een prima wedstrijd speelde. Bij Norwich begonnen Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel op de bank.

Aan de rechterkant werd de Duitser Sascha Riether weggestuurd en zijn voorzet werd net gemist door Pajtim Kasami. Bent stond daarachter echter op zijn kans te loeren en schoot de bal bij de eerste paal binnen. Voor Norwich was het pech hebben dat Robert Snodgrass even daarvoor van buiten de zestien op de lat schoot.

Vlak voor de pauze kwamen de Londenaren zelfs op 2-0 en opnieuw begon de aanval op rechts. Giorgos Karagounis gaf een prima steekpass op Kasami en zijn strakke voorzet werd ditmaal ingelopen door Ashkan Dejagah. Na de pauze wist Norwich dat het dus minimaal tweemaal moest scoren om in het bekertoernooi te blijven. Even leek de ploeg zich op te richten, maar kansen waren niet aan Johan Elmander besteed. Van Wolfswinkel kwam na rust in de ploeg, maar de Nederlander speelde een ongelukkige wedstrijd.

Na rust was het Steve Sidwell die de wedstrijd besliste. De Engelse middenvelder wist een voorzet vanaf de rechterkant knap in te koppen, en zette zijn ploeg zo op een riante voorsprong. In de slotfase gaf Meulensteen enkele jeugdige wisselspelers nog wat speelminuten, en wist dat de zege niet meer in gevaar kwam. Door de zege staat Fulham in de vierde ronde van de FA Cup en is Sheffield United op 26 januari de tegenstander.