[FA Cup] Aston Villa en Newcastle United uitgeschakeld

Aston Villa heeft zich in de derde ronde van de FA Cup lelijk te kijk gezet. De nummer elf van de Premier League werd op eigen veld uitgeschakeld door Sheffield United, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland. Voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna speelde bij Villa de hele wedstrijd mee, Ron Vlaar ontbrak wegens een blessure.

Jamie Murphy zette Sheffield in de twintigste minuut op voorsprong. Diep in de tweede helft leek Nicklas Helenius namens Villa een replay af te dwingen, maar door een goal van Ryan Flynn negen minuten voor tijd kreeg de thuisploeg alsnog het deksel op de neus.

Ook Newcastle United leed een verrassende nederlaag. Met Vurnon Anita in de basis werd de nummer acht van Engeland thuis met 2-1 verslagen door degradatiekandidaat Cardiff City, waar de nieuwe trainer Ole Gunnar Solskjaer voor het eerst op de bank zat.

René Meulensteen moet met Fulham nogmaals aan de bak. Uit bij Norwich City, waar Ricky van Wolfswinkel zijn rentree maakte na lang blessureleed, werd het 1-1. Bij de Londenaren debuteerde de 20-jarige Nederlander Chris David. Erik Pieters won met Stoke City thuis met 2-1 van Leicester City, de koploper in het Championship. West Bromwich Albion verloor thuis met 2-0 van Crystal Palace.

Wigan Athletic is nog niet zeker van een plaats in de volgende ronde. De bekerhouder, die afgelopen seizoen vlak na de gewonnen finale tegen Manchester City degradeerde uit de Premier League, speelde thuis met 3-3 gelijk tegen derdeklasser MK Dons. Een replay in Milton Keynes moet voor de beslissing zorgen.