Arsenal ontloopt concurrenten in FA Cup

De Engelse topclubs hebben gunstig geloot voor de vierde ronde van de FA Cup. Arsenal, dat zaterdag Tottenham Hotspur uitschakelde, neemt het op tegen Coventry City, dat uitkomt op het derde niveau. Ook Manchester City, Liverpool en Manchester United kunnen een tegenstander treffen die niet in de Premier League actief is.

Die drie clubs moeten wel eerst zien af te rekenen met respectievelijk Blackburn Rovers, Oldham en Swansea City. Manchester City wacht in dat geval een treffen met Bristol City of Watford. De volgende tegenstander van Liverpool komt uit het duel tussen Bournemouth en Burton en Manchester United stuit op Birmingham City, Bristal Rovers of Crawley Town.

Chelsea kan zich bij winst op Derby County zaterdag in de derde ronde opmaken voor een ontmoeting met Stoke City. Everton neemt het in de vierde ronde op tegen Stevenage FC, dat vorig jaar nog een einde maakte aan de bekerambities van Newcastle United.

Als Wigan Athletic, dat vorig seizoen ten koste van Manchester City de FA Cup won, de vierde ronde haalt, is Crystal Palace de opponent. Wigan stuit eerst nog op MK Dons. Norwich City of Fulham treft Sheffield United. De League One-club verraste zaterdag Aston Villa in de derde ronde.