Skiester Shiffrin wint in Flachau

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in Flachau haar derde overwinning van het seizoen geboekt. De Amerikaanse was ongenaakbaar en pakte haar tweede overwinning op rij.

Al na de eerste run ging Shiffrin ruim aan de leiding. Nummer twee Maria Hoefl-Riesch uit Duitsland moest bijna een seconde toegeven. Op meer dan een seconde volgden Frida Hansdotter uit Zweden en de Oostenrijkse Marlies Schild.

In de tweede run maakte vooral Nicole Hosp veel indruk. De Oostenrijkse zette de snelste tijd neer en klom daarmee van de zeventiende naar de zesde plaats. Van de favorieten mocht Schild als eerste naar beneden, maar zij maakte een grote fout en werd slechts 26e. Hansdotter liet wel een goede run zien en pakte de leiding.

Hoefl-Riesch kon haar prestatie niet herhalen en viel uiteindelijk terug naar de vierde plek. Shiffrin had een langzamere run dan Hansdotter, maar de marge was ruim voldoende om de overwinning te pakken. Hansdotter pakte haar achtste podium in de World Cup, maar evenals de voorgaande zeven keer werd zij ook nu tweede. De derde plek ging naar haar landgenote Maria Pietilä-Holmner.