Ribéry spreekt alsnog: "Blij dat het thema van tafel is"

Nadat hij hoorde dat de Gouden Bal aan zijn neus voorbijging, haastte Franck Ribéry zich naar zijn hotel. Nog dezelfde nacht vloog hij terug naar München. Een dag later lijkt de grootste teleurstelling te zijn weggezakt bij de Franse flankspeler.

Na zijn eerste nacht als derde beste speler ter wereld liet de sterkhouder van Bayern München zich alsnog uit over zijn derde plaats bij de uitreiking van de Gouden Bal. Voorafgaand aan het gala had Ribéry nog laten weten te rekenen op de felbegeerde prijs. Het feit dat Cristiano Ronaldo ermee aan de haal ging is dan ook een verrassing voor Ribéry.

"Wat had ik nog meer kunnen doen dan alles winnen met Bayern?", vraagt hij zich dinsdag hardop af in Bild. "Of ik tweede of derde ben geworden is totaal niet belangrijk. Ik ben geen egoïst en deze prijs is niet mijn doel. Ik zou liever nog eens alles winnen met Bayern en wereldkampioen worden met Frankrijk. Dat is belangrijk voor mij."

Ofschoon hij de voorkeur geeft aan collectieve prijzen boven individuele, kan Ribéry enige teleurstelling niet onderdrukken. "Natuurlijk had ik de prijs graag gewonnen. Maar het is goed zo. De spelers van Bayern, en ik in het bijzonder, zijn enorm trots dat we hier aanwezig mochten zijn."

Na wekenlange voorspellingen en speculaties is de Frans international blij dat hij niet langer geconfronteerd zal worden met vragen over zijn kansen. "Ik ben blij dat het thema van tafel is. Nu wil ik alle titels opnieuw winnen met Bayern."