Ribéry: "Ik maak een grote kans, denk ik"

Franck Ribéry hoopt volgende week maandag de Ballon d'Or te winnen. De Fransman denkt dat hij een goede kans maakt ondanks hevige concurrentie.

Ribéry (30) verblijft op dit moment met Bayern München in Doha, waar de Champions League-winnaar én Duits kampioen zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Komende zondag vliegt Ribéry terug naar Europa om in Zwitserland aanwezig te zijn bij de uitreiking van de FIFA Ballon d'Or 2013.

De Fransman is één van de drie kanshebbers op de titel Wereldvoetballer van het Jaar. Behalve Ribéry, die met Bayern vorig seizoen de treble won, maken ook Lionel Messi (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) kans op de Gouden Bal. Messi won de prestigieuze trofee al vier keer, Ronaldo één keer.

De Portugees lijkt de grote favoriet voor de prijs, maar Ribéry is vol zelfvertrouwen. "Ik denk dat ik een grote kans maak. Het team en ik hebben in 2013 erg goed gepresteerd. Maar goed, laten we maar kijken hoe het zich ontvouwt. Ik kan nog wel het geduld opbrengen", zegt de Frans international tegen Duitse media.

"Gespannen? Nee, dat ben ik niet. Nog niet, althans", aldus Ribéry, die in het jaar 2013 met Bayern München de Champions League, landstitel, DFB Pokal en Europese Super Cup. In december won de Duitse topclub ook het WK voor clubs, maar toen was de stemming voor de Ballon d'Or al gesloten.