Koeman: "Als je van Ajax wint, win je de beker"

Nu PSV, FC Twente en Vitesse het veld hebben moeten ruimen, lijken Feyenoord en Ajax de grote favorieten voor de eindzege in het toernooi om de KNVB beker. De loting van donderdagavond koppelde beide favorieten aan elkaar.

Dat had Ronald Koeman graag anders gezien. De ervaren trainer van Feyenoord vindt dat zijn ploeg het niet zwaarder had kunnen treffen. Op woensdag 22 januari wacht de Rotterdammers een reis naar de Amsterdam ArenA.

"We hadden ons geen moeilijkere loting kunnen wensen", zo citeert het Algemeen Dagblad Koeman. "Maar goed, als je van Ajax wint, win je waarschijnlijk ook de beker. En dat geldt andersom ook voor Ajax, als ze van ons winnen."

De loting, verricht door Hans Kraay jr., levert de fans van beide verenigingen een extra Klassieker op. Koeman gelooft in een Rotterdams feestje in de hoofdstad. "Het is een zware wedstrijd, maar wij kunnen winnen van Ajax. Daar ben ik van overtuigd."

Feyenoord kwalificeerde zich voor de laatste zestien door eerder deze week na strafschoppen te winnen van Heracles Almelo. Ajax was met 3-0 te sterk voor de amateurs van IJsselmeervogels. Ook de huidige houder van de KNVB beker, AZ, maakt nog kans op de zilveren Dennenappel. De Alkmaarders moeten in de achtste finales in eigen huis zien af te rekenen met sc Heerenveen.