Koeman op zoek naar regelmaat bij Feyenoord

Feyenoord wisselt goede periodes dit seizoen af met slechte. Ronald Koeman wil voorkomen dat de ploeg 2013 in mineur eindigt. De Rotterdammers bezetten momenteel de vierde plaats op de ranglijst, met een achterstand van zes punten op koploper Vitesse. Om de druk op de Arnhemmers op te voeren moet Feyenoord de aankomende twee duels in een zege omzetten.

Zondag brengt FC Groningen een bezoek aan De Kuip, en een week later is het de beurt aan PEC Zwolle. Koeman benadrukt dat er van onderschatting geen sprake mag zijn. Zo kan Groningen bij een overwinning in Rotterdam op gelijke hoogte komen met Feyenoord.

"Van Groningen win je niet zomaar", zegt Koeman op de officiële clubsite. "Als team leggen ze veel arbeid in het vroeg druk zetten op de tegenstander. Daarnaast hebben ze spelers met specifieke kwaliteiten. Eén daarvan is Filip Kostic, die een fantastische trap en dito voorzet in huis heeft."

Over de kansen van zijn eigen team is Koeman desalniettemin hoopvol gestemd. De 50-jarige Zaandammer, die tijdens zijn actieve loopbaan voor zowel Feyenoord als Groningen uitkwam, ziet progressie bij zijn talentvolle spelersgroep.

"Ons voetbal wordt steeds beter. Tegen sc Heerenveen en PSV hebben we vanuit onze sterktes gespeeld, het gevoel is nu heel goed", laat hij weten. "Maar alleen als we die lijn doorzetten in de komende duels, kan je spreken van een regelmaat in onze prestaties. Die bepalen ook met welk gevoel we de feestdagen in gaan."