Mishandelaar PowNews geen diplomaat

De man die voor de Angolese ambassade in Den Haag PowNews-verslaggever Danny Ghosen mishandelde, is geen diplomaat. De man is een lokale medewerker van de ambassade maar heeft geen diplomatieke status, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Het ministerie had eerder op de dag overleg met de Angolese ambassadeur. Daaruit bleek dat de ambassadeur niet bij de vechtpartij betrokken was, wat PowNews eerder wel meldde.

Voor het ministerie is de kous af nu er geen diplomaten bij het incident zijn betrokken. Er zijn dan ook geen gevolgen voor de diplomatieke relatie tussen Nederland en Angola. Het is nu aan de politie om de zaak af te handelen. Die kijkt op het moment naar de aangifte, de getuigenverklaringen en het beeldmateriaal van het incident.

Ghosen maakte woensdag een item over de justitiebegroting van de Tweede Kamer, waarin onder meer zou worden gesproken over foutparkerende diplomaten die daar vanwege hun onschendbaarheid zonder een boete vanaf komen. Voor de deur van de ambassade trof hij een verkeerd geparkeerde diplomatenauto aan. Toen Ghosen daar iets van zei, werd hij "echt heel heftig tegen de grond gewerkt", zei Powned-directeur Dominique Weesie eerder.

Ghosen moest naar het ziekenhuis met een loszittende tand, veel bloed in zijn gezicht en pijn in zijn kaak.

Mishandeling PowNews niet door diplomaat
Mishandeling PowNews niet door diplomaat (Foto: ANP)