Will Smith in fantasiedrama The City That Sailed

Will Smith gaat de hoofdrol spelen in The City That Sailed. Hij gaat de film ook coproduceren, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Het fantasiedrama gaat over een meisje dat in Londen woont en magische kaarsen vindt, waarmee haar wensen uitkomen.

Ze wenst dat haar vader, die in Manhattan woont, naar haar toe komt. De hele wijk wordt losgescheurd van de rest van New York en vaart de Atlantische Oceaan over, richting Londen.

De 45-jarige Smith werd jaren geleden al genoemd voor deze rol. Hij moest echter bedanken toen Men in Black III eindelijk groen licht kreeg.

De film wordt geregisseerd door Shawn Levy, vooral bekend van de drie Night at the Museum-films. Het scenario wordt geschreven door Audrey Wells, die eerder onder meer de komedies George of the Jungle en Under the Tuscan Sun schreef.

Smith is momenteel bezig met de opnames van Focus, waarin hij een oude oplichter speelt die verliefd wordt op zijn mooie protegee. Wanneer de opnames voor The City That Sailed van start gaan, is nog onbekend, evenals een geplande premièredatum.


Will Smith in fantasiedrama The City That Sailed (Foto: Novum)