Will Smith wel in vervolgfilm Independence Day

Eerder dit jaar had regisseur Roland Emmerich bekendgemaakt dat Will Smith niet terug zou keren in de rol van kapitein Steve Hiller in ID Forever Part 1, de eerste van twee geplande vervolgfilms op het succesvolle Independence Day uit 1996. Na de tegenvallende resultaten van After Earth lijkt de acteur echter op zijn plannen teruggekomen te zijn.

"Het verandert elke maand," aldus Emmerich in een interview met Digital Spy. "Ik zeg soms 'Nee, Will Smith zit er niet in', omdat hij eerder al eens had aangegeven geen interesse te hebben, maar we hebben een nieuwe afspraak in de agenda staan en dan gaan we het er zeker weer over hebben."

Het script voor ID Forever Part 1 werd geschreven door Roland Emmerich, samen met producer Dean Tevlin en James Vanderbilt (Zodiac, The Amazing Spider-Man). De film speelt zich 20 jaar na de eerste film af. De buitenaardse troepen hebben versterkingen gekregen en nedreigen opnieuw het voortbestaan van het menselijke ras. ID Forever Part 1 zal vanaf 3 juli 2015 in de bioscopen te zien zijn.