Will Smith wil nieuwe The Wild Bunch maken

Will Smith is in onderhandeling voor een remake van de westernklassieker The Wild Bunch van Sam Peckinpah uit 1969. Hij wil de hoofdrol spelen en de film ook coproduceren, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

Het origineel volgde een groep bandieten op leeftijd in 1913 die nog eenmaal een laatste grote overval wilde plegen aan de grens tussen Texas en Mexico, terwijl het Amerikaanse westen voorgoed lijkt te verdwijnen. De moderne versie gaat over een in onmin geraakte agent van de Amerikaanse antidrugseenheid DEA die een team samenstelt om de drugshandel vanuit Mexico aan te pakken.

Het scenario is van David Ayer, die onlangs het politiedrama End of Watch schreef en regisseerde. Smith produceert samen met Harry Weintraub, met wie hij eerder al de remake van The Karate Kid maakte.

De 54-jarige Smith heeft het, zoals gewoonlijk, erg druk. Na het afronden van zijn sciencefictionepos After Earth, dat volgende maand verschijnt, is hij al meteen begonnen aan de fantasyfilm Winter's Tale en het drama The American Can over orkaan Katrina. Daarna staan I, Robot 2, Hancock 2 en Bad Boys 3 op het programma.


Will Smith wil nieuwe The Wild Bunch maken (Foto: Novum)