[WTF] Djokovic verslaat Nadal in finale

Novak Djokovic heeft zijn titel op de ATP World Tour Finals succesvol verdedigd. Net als vorig jaar zegevierde de Serviër in twee sets over zijn tegenstander in de finale van het eindejaarstoernooi. Tegen Rafael Nadal werd het 6-3 en 6-4.

Nadal speelde erg slordig en sloeg negen winners tegenover 23 unforced errors. De Spanjaard heeft nog steeds moeite met indoorbanen, een ondergrond waarop hij ondanks zijn indrukwekkende palmares nog nooit een titel won. Djokovic is op zijn beurt bezig aan een zegereeks van 22 partijen, waarvan het grootste deel indoor werd behaald.

De zege van Djokovic is een revanche op de Spanjaard, die na een zeer succesvol jaar de nummer een-positie van zijn tegenstander van vandaag afpakte. Daarnaast versloeg Nadal Djokovic meer dan eens op belangrijke momenten, zoals in de halve finale van Roland Garros en de finale van de US Open.

Als ongeslagen winnaar van het toernooi behaalt Djokovic 1500 punten en mag hij een slordige 1,6 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. Rafael Nadal blijft desondanks waarschijnlijk nog lange tijd de nummer een van de wereld, want de tennisser uit Manacor heeft in het begin van 2014 geen enkele punten te verdedigen.