Pröpper: "Vitesse nog geen top"

Vitesse mag zich eindelijk koploper van de Eredivisie noemen. Dat is voor Davy Pröpper niet het moment om de vlag al uit te hangen.

"Als team staan we er. Dit Vitesse is leuk om te zien en is nog leuker om in te voetballen. Maar echt 'top' zijn we nog niet", beseft de middenvelder, die zaterdag tegen FC Utrecht met een prachtige treffer de 3-1 voor zijn rekening nam, in het Algemeen Dagblad.

"We hebben niet echt een positie in het hoofd waarop we willen eindigen. Voorlopig doen we gewoon elke wedstrijd ons best. Voor dit elftal is het ook nog veel te vroeg om te praten over een titel. Al hoor ik dat al die andere clubs die tegenwoordig hoog op de ranglijst staan ook zeggen."

Na het vertrek van Marco van Ginkel en Wilfried Bony zijn de prestaties van Vitesse opvallend. Pröpper denkt dat de Arnhemmers zonder Bony meer smaken hebben. "Ik denk dat ons spel nu gevarieerder is. We hebben meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. Dat moet ook wel. Ik denk wel dat sommige jongens daarvan profiteren. Wekelijks vallen andere spelers op."