[PD] Barça haalt uit bij Betis, blessure Messi

Barcelona heeft zondag zijn leidende positie in de Primera Divison verstevigd. De landskampioen haalde met 4-1 uit bij hekkensluiter Real Betis en profiteerde zodoende optimaal van het puntenverlies van Atletico Madrid eerder op de dag. Een domper was het uitvallen van Lionel Messi met een spierblessure.

Messi liep de kwetsuur in de achttiende minuut op tijdens een sprint. De viervoudig wereldvoetballer van het jaar greep meteen naar zijn linkerbeen en werd drie minuten later vervangen door Andres Iniesta. Barcelona meldt dat Messi maandag onderworpen wordt aan medische testen. Het is al de derde spierblessure voor de Argentijn dit seizoen.

Zonder Messi kende Barcelona alsnog een gemakkelijke avond. Neymar opende na 35 minuten de score, waarna Pedro een minuut later de marge verdubbelde. In de tweede helft liep Barcelona via twee goals van Fabregas uit naar 0-4. In blessuretijd redde Jorge Molina voor Betis de eer vanaf de penaltystip.

Door de zege vergrootte Barcelona het verschil met Atletico, dat gelijkspeelde bij Villarreal, tot drie punten. Rivaal Real Madrid volgt al op zes punten. Barça won dit seizoen twaalf competitiewedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Betis is met negen punten hekkensluiter.