[Serie A] Sassuolo in blessuretijd naast Strootmans Roma

AS Roma heeft opnieuw averij opgelopen in de Serie A. Na het eerste puntenverlies van vorige week tegen Torino (1-1) moest de ploeg van Kevin Strootman tegen Sassuolo wederom genoegen nemen met een gelijkspel. De promovendus maakte in Rome via spits Domenico Berardi in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker, nadat ploeggenoot Alessandro Longhi in de eerste helft in eigen doel had gescoord.

Strootman speelde de gehele wedstrijd mee en kreeg in de 37e minuut een gele kaart. Het nog ongeslagen Roma verzuimde goede zaken te doen, aangezien concurrenten Napoli en Juventus elkaar later zondag treffen. De achtervolgers hebben beide 28 punten, vier minder dan Roma, dat zijn eerste tien duels won.

Milan bleef al voor de zesde opeenvolgende officiële wedstrijd zonder overwinning. Met Nigel de Jong en Urby Emanuelson de gehele wedstrijd meespelend werd er niet gescoord bij Chievo. Aanvoerder Riccardo Montolivo werd zeven minuten voor tijd van het veld gestuurd. Ook Sergio Pellissier van Chievo haalde het eindsignaal niet.

Milan verzamelde uit de eerste twaalf duels slechts dertien punten en heeft al negentien punten achterstand op AS Roma. Nummer vijf Hellas Verona ging met 2-0 onderuit bij Genoa. Lazio speelde met 1-1 gelijk bij Parma.