[PL] Van Persie vloert met kopgoal oude club Arsenal

Robin van Persie heeft Manchester United zondag een zege op zijn oude club Arsenal geschonken. De aanvoerder van het Nederlands elftal kopte na 27 minuten uit een corner het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Van Persie speelde tussen 2004 en 2012 voor Arsenal en stapte vorig jaar zomer over naar United, waarmee hij gelijk landskampioen werd.

Van Persie knikte op Old Trafford in de eerste helft op schitterende wijze zijn zevende competitietreffer binnen. Na een uur spelen liet Wayne Rooney een grote kans onbenut om de score te verdubbelen. In de slotfase van de wedstrijd zette Arsenal de rivaal nog wel onder druk, maar tot grote kansen en doelpunten leidde het slotoffensief niet.

United naderde door de zege koploper Arsenal tot op vijf punten. De Gunners voeren ondanks de nederlaag met 25 punten nog altijd de ranglijst aan. Liverpool staat tweede en pas op de vijfde plaats is United terug te vinden.

Swansea City zag een thuiszege op Stoke City ver in blessuretijd in rook opgaan. Charlie Adam maakte uit een strafschop de 3-3. Swansea had in de tweede helft een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong.

Wilfried Bony scoorde tweemaal, waarvan de eerste op aangeven van Jonathan de Guzman. Doelman Michel Vorm zat bij Swansea een schorsing uit.