Van Basten ergert zich nu al aan Alves

Marco van Basten lijkt weinig geduld te hebben met Afonso Alves. De Braziliaanse aanvaller heeft nog steeds niet meegetraind met de beloften. Alves meldde zich woensdag ineens in Heerenveen om te kijken of hij daar opnieuw aan de slag kan.

Trainen deed hij echter nog niet, omdat zijn gevoel niet goed zou zijn. "Als je gevoel niet goed zit, moet je je koffers pakken en moven", zei Van Basten vrijdag enigszins gepikeerd tegen Omroep Fryslan.

"Hij komt hier vanuit Brazilië naartoe met de bedoeling om te voetballen. Ik neem aan dat hij een liefhebber is. Als hij zijn voetbalschoentjes en zijn tasje mee heeft, dan kan hij trainen", is de coach duidelijk. "Dan hoor je uiteindelijk van je begeleiders wel dat er een aantal dingen niet duidelijk zijn."

"Maar als je als voetballer terug wilt komen, dan moet je in ieder geval gaan trainen om je voor te bereiden op wat je graag gaat doen." Van Basten, die donderdag hoorde van de komst van Alves, heeft de oud-spits van Heerenveen nog niet gezien. "Ik heb zoiets van: graag of niet."