FOK! Wat een weer: Superstorm des doods!

Waarde landgenoten, een waar drama staat op het punt om los te barsten. Timmer de ramen dicht, betreed de schuilkelders, want morgen wacht ons de ergste ramp in eeuwen; de moordzuidwester des doods. Ziehier een foto van de storm zojuist genomen boven Groot Brittannië:

Zuidwester des doods (Foto: NASA)
Zuidwester des doods (Foto: NASA)

Oké, misschien valt het mee en komt het plaatje een klein beetje uit het archief. De storm komt vandaag 'rustig' op gang en brengt vandaag harde windstoten tot 75 km/u met zich mee. Het KNMI heeft voor vanmiddag een weerwaarschuwing uitgegeven voor de kustprovincies. Luchthaven Londen Heathrow laat weten te verwachten dat ook het vliegverkeer in Groot Brittannië en Nederland ernstige hinder kan gaan ondervinden van het weer, en van NS kun je verwachten... wat je van NS kan verwachten . In de rest van het land kan een klap onweer vallen, hoewel het later in de middag vanuit het westen weer wat op kan klaren. 

Morgen zal de storm in kracht toenemen, de weerwaarschuwing van het KNMI is imnmiddels ook van toepassing voor het hele land. Mocht je nog partytenten in de tuin hebben staan dan zou ik die voor die tijd maar eens binnenhalen. Dinsdag en woensdag neemt de wind wat rust met de nodige opklaringen.

Vandaag een jaar geleden zaten ze in Amerika trouwens ook met trammelant met een storm, weliswaar 'een tikkie' heftiger dan onze zuidwester. Sandy bleek uiteindelijk de dodelijkste orkaan in 40 jaar te worden. Na Cuba en Jamaica aangedaan te hebben, zorgde ze in de Verenigde Staten uiteindelijk voor de nodige schade en verstoorde ze enkele verkiezingsactiviteiten.

Oh, en vergeet niet je klok te verzetten. Minstens een meter!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen. Tot 4 november mag je deze foto's mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

Lange wandeling op de Veluwe, deze hond heeft zich prima vermaakt.Deze hond (Next) heeft zich prima vermaakt tijdens een lange wandeling op de Veluwe.