Suárez: "Ik besef dat ik nu beter speel"

Luis Suárez voetbalt weer bij Liverpool. De Uruguyaan was lange tijd geschorst, maar maakt nu weer minuten. Hij is rustiger dan voor zijn uitsluiting, vindt de spits zelf.

"Ik ben heel zelfkritisch en besef dat ik nu beter speel, met meer rust", zegt de oud-Ajacied tegen Eurosport. "Het is beter als ik op deze weg doorga. Ik zal niet meer hetzelfde zijn als voorheen", belooft hij. Suárez werd vorig seizoen voor tien wedstrijden geschorst voor het in de arm bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic.

Suárez is dus terug en hoe: hij scoorde in de laatste twee wedstrijden drie keer. Mede daardoor is Liverpool de koploper in de Premier League. Suárez moet dus wel lekker in zijn vel zitten, maar dat heeft niet uitsluitend sportieve gronden. Afgelopen weekend kwam hij met zijn pasgeboren zoon Benjamin en driejarige dochtertje Delfina het veld op.

"Zoiets is niet heel normaal in Engeland. Maar ik zei tegen de clubleiding dat ze toch met me mee het veld op zouden gaan, of ze dat nou leuk zouden vinden of niet", licht Suárez toe. "Uiteindelijk begrepen ze ook wel dat het een heel mooi en speciaal moment was. Mijn familieleden zijn heel belangrijk voor me. Ze kalmeren me. Ik denk vaak aan hen als ik op het veld sta."


Liverpool-captain Steven Gerrard gaf onlangs aan blij te zijn dat Suárez afgelopen zomer Liverpool niet heeft verruild voor een andere club. "Zijn houding heeft er mede voor gezorgd dat ik ben gebleven", aldus de Uruguyaan over Gerrard. "Hij is een legende bij Liverpool en de beste speler met wie ik ooit gespeeld heb. Samen met de fans heeft hij mijn beslissing beïnvloed."