Wellinger eindigt zomer met dubbelslag

Schansspringer Andreas Wellinger heeft in Klingenthal de afsluitende wedstrijd in de Grand Prix gewonnen. De jonge Duitser was voor eigen publiek de beste en wist zelfs het eindklassement in de Grand Prix nog op zijn naam te schrijven.

Vooraf was Damjan de grote favoriet om de titel voor zich op te eisen. De Sloveen stond ver voor op enige concurrent Wellinger, maar na een totaal mislukte eerste sprong haalde hij de finale niet. Hierdoor was het duidelijk dat Wellinger ineens de beste papieren in handen had. De jonge Duitser ging na de eerste ronde ruim aan de leiding, zijn enige opdracht voor de finale was om een plek bij de beste twee vast te houden.

Dit bleek geen enkel probleem voor Wellinger. De Oostenrijker Andreas Kofler was de enige die nog in de buurt wist te komen in de lastige omstandigheden. De harde wind zorgde voor meerdere slachtoffers, met als voornaamste springers Damjan (48e) en Kamil Stoch (50e). De derde plaats ging naar de ervaren Fin Janne Ahonen, die dit seizoen zijn rentree maakt. Voor Ahonen was het de eerste keer in bijna vier jaar dat hij na een wedstrijd op het hoogste niveau het podium mocht betreden. De volgende wedstrijden vinden ook plaats in Klingenthal wanneer eind november het World Cup-seizoen van start zal gaan.