Van der Hoorn: "Hij maakte juist de overtreding"

Mike van der Hoorn baalde als een stekker na afloop van het duel met AC Milan. Hij veroorzaakte een strafschop, waardoor Milan via Mario Balotelli op gelijke hoogte kwam met Ajax. Vlak voor tijd was Ajax op voorsprong gekomen. Stefano Denswil kopte in de negentigste minuut raak uit een hoekschop van Lasse Schöne.

In de vier minuten blessuretijd die volgden zette Milan alles op alles om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte. Want ver in de blessuretijd zag scheidsrechter Eriksson een strafschop in het duel tussen Van der Hoorn en Balotelli. Van der Hoorn vond het in ieder geval geen strafschop. "In principe houd ik hem van me af", zei hij balend tegenover de NOS. De voormalige verdediger van FC Utrecht moest op zijn lip bijten. "Ik kijk naar hem. Ik voel hem en hij trekt me naar beneden. Ik voel dat hij me naar beneden trekt. Heel zuur."

Een kwartier voor tijd kwam Van der Hoorn in het veld als vervanger van de geblesseerde Niklas Moisander, die niet meer verder kon na een smerige overtreding van Muntari. "Je moet dan gewoon doen wat er gevraagd wordt: de nul houden. Dat er dan ziets gebeurt... Ik kan het nog steeds niet geloven. Je ziet duidelijk dat hij (Balotelli) de overtreding maakt."

Ajax had in de eerste helft ruim zeventig procent balbezit en kreeg ook de beste kansen. In de tweede helft was Milan de bovenliggende partij. Ajax leek via de goal van Denswil een gelukkige zege te boeken. Maar het liep dus anders. "We hadden gewoon moeten winnen", aldus Van der Hoorn. "Gezien de eerste helft was dat ook verdiend. We hdden het na die goal gewoon niet meer mogen weggeven."