Sony knipt geweld uit Europese Beyond: Two Souls

De Europese versie van de thriller Beyond: Two Souls is gecensureerd. Uitgever Sony heeft een gewelddadige scène uit het spel geknipt zodat het spel een leeftijdskeuring voor zestien jaar en ouder kan krijgen. Het gaat volgens Sony om vijf tot tien seconden beeldmateriaal. De censuur zou geen invloed hebben op het verhaal.

"Door de aanpassing kunnen we een veel groter publiek bereiken", zei productmanager Ross Alexander in een verklaring. Daarnaast zijn volgens de Duitse gamewebsite spielegrotte.de enkele erotisch getinte beelden verwijderd, maar dat wil Sony Computer Entertainment niet bevestigen.

Beyond: Two Souls werd gemaakt door de Franse studio Quantic Dream. De studio gooide drie jaar geleden hoge ogen met de thriller Heavy Rain. Het is niet bekend wat studiobaas David Cage vindt van de censuur aan zijn nieuwste spel. Begin dit jaar noemde hij censuur nog een achterhaald concept, omdat games niet langer alleen voor kinderen gemaakt worden.

Beyond: Two Souls is vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar voor de PlayStation 3. In het spel speelt de Canadese actrice Ellen Page de hoofdrol. Het spel draait om het leven van haar personage, Jodie Holmes. Zij beschikt over bovennatuurlijke krachten die ze maar moeilijk kan beheersen.


Sony knipt geweld uit Europese Beyond Two Souls