Grand Theft Auto mogelijk met 32 spelers online

Het aantal spelers waarmee Grand Theft Auto V online gespeeld kan worden, wordt wellicht door Rockstar Games verdubbeld naar 32 spelers. Het zou dan vooral kunnen gaan om de geruchtmakende pc-versie van het spel. Dat suggereert gameweblog Gaming Blend op basis van computerbestanden van het actiespel.

Uitgever Rockstar Games heeft tot op heden gecommuniceerd dat Grand Theft Auto Online op de Xbox 360 en PlayStation 3 met maximaal zestien spelers te spelen zal zijn. Computerbestanden van de twee versies maken echter duidelijk dat het spel technisch ook 32 spelers ondersteunt.

Grand Theft Auto V is nog niet aangekondigd voor de pc. Geruchten rond een pc-versie doen echter al langer de ronde. Elk deel in de GTA-reeks is uitgegeven voor de pc en eerdere spellen van Rockstar Games verschenen op een later moment ook voor de pc.

Volgende week dinsdag komt het gamebedrijf met een update voor Grand Theft Auto V. Deze update maakt het mogelijk Grand Theft Auto Online te spelen met en tegen andere gamers. In GTA Online kunnen gamers gezamenlijk overvallen plegen, tegen elkaar racen of bijvoorbeeld het als politie en crimineel tegen elkaar opnemen.


Grand Theft Auto mogelijk met 32 spelers online