Van Avermaet rekent zich tot wereldtop voor WK

Greg Van Avermaet staat volgende week zondag met ambitie aan de start van het WK op de weg. De BMC-renner is in Florence samen met titelverdediger Philippe Gilbert de kopman van de Belgische ploeg. "Ik denk dat ik tot de besten van de wereld behoor en dat ik zeker iets kan gaan doen", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Ook over het collectief van België is Van Avermaet lovend. "Ik denk dat we met een aantal mannen de finale kunnen rijden en misschien zelfs wel de wereldtitel kunnen pakken. We hebben een heel mooie ploeg die op alle terreinen uit de voeten kan." Toch lijkt juist het parcours niet in het voordeel van het zevental van België te spreken.

De race gaat over bijna 280 kilometer van Luca naar Florence en kent vele klimmetjes. "Het is een lastige tour. Het is anders dan vorig jaar in Valkenburg, toen wisten we zeker dat we iets konden. We moeten de wedstrijd niet controleren, maar proberen in een ontsnapping te zitten. We moeten de koers een beetje ondergaan", denkt Van Avermaet.

Voor de 28-jarige Van Avermaet, die dit jaar de Ronde van Wallonië won, zijn er volgende week zondag twee uitgesproken favorieten. "Fabian Cancellara gaat echt heel goed zijn. Samen met Peter Sagan zijn dat de mannen om in het oog te houden. En dan zijn er nog de Spanjaarden, die op dit terrein altijd sterk zijn", besluit de Belg.

Naast Van Avermaet en Gilbert verschijnen namens België Jan Bakelants, Björn Leukemans, Gianni Meersman, Johan Vansummeren en Dries Devenyns aan het vertrek.