Docu over ADHD wint NTR Radioprijs

Celine de Mulder heeft de NTR Radioprijs gewonnen. De jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor aankomende radiomakers werd zaterdag voor de 22e keer uitgereikt. De Mulder won de prijs voor haar radiodocumentaire ADHD.

"Als luisteraar ga je snappen wat ADHD is en wat het betekent om hiermee te leven", laat de jury weten in een verklaring. "Dat wordt nog versterkt door de vorm van de documentaire: zelfs de montage is ADHD."

De Mulder kreeg de prijs uitgereikt in een live-uitzending op Radio 1 vanuit Desmet Studio's in Amsterdam. De winnares, studente van het RITS, Erasmus Hogeschool Brussel, heeft zelf ADHD en onderzocht hoe ze daar dan aan komt en wat het voor haar betekent.

Ine Verhaert kreeg de tweede prijs voor haar documentaire Later Word Ik Nederlander. Daarin verkent ze de soms moeizame relatie tussen Nederlanders en Belgen aan de hand van haar eigen relatie met een Nederlander. De publieksprijs was voor Nelleke Arnout van de Fontys Hogeschool Tilburg met een portret van haar vader, die lp's verzamelt, Pap's platen.


Celine de Mulder volgt haar vader op zijn weg naar een diagnose