True Blood stopt na zeven seizoenen

De Amerikaanse tv-serie True Blood stopt volgend jaar na het zevende seizoen. Dat liet programmabaas Michael Lombardo van de zender HBO dinsdag weten.

True Blood is sinds het eerste seizoen in 2008 zeer populair in de Verenigde Staten, met regelmatig meer dan tien miljoen kijkers per aflevering. Ook in Nederland heeft de show een grote schare fans verzameld.

"True Blood heeft HBO op de kaart gezet", liet Lombardo in een verklaring weten. "Het wordt voor ons en voor de fans moeilijk om afscheid te nemen van de bewoners van Bon Temps, maar ik zie uit naar een fantastische finale van deze ongelofelijke show."

In True Blood leven mensen en vampiers in betrekkelijke vrede naast elkaar, dankzij de uitvinding van een synthetisch bloeddrankje. Het drama bestaat uit de momenten dat de contacten wat stroever verlopen. Acteurs Anna Paquin en Stephen Moyer spelen de hoofdrollen als respectievelijk telepathische serveerster Sookie Stackhouse en vampier Bill Compton in het fictieve stadje Bon Temps in Louisiana. De serie is gebaseerd op de inmiddels 13-delige boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van de 61-jarige auteur Charlaine Harris.