[Primera Division] Athletic blijft foutloos

Athletic Bilbao heeft vrijdag ook zijn tweede competitieduel van dit seizoen in winst omgezet. De Basken waren voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Osasuna. In de 31e minuut werd Athletic in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Alejandro Arribas, waarna invaller Oscar de Marcos acht minuten voor tijd voor de beslissing zorgde.

Getafe sleepte thuis een punt uit het vuur tegen Almeria. Vijf minuten voor tijd tekende Diego Castro uit een strafschop voor de 2-2 eindstand. Kort na de openingstreffer van Rodri na een halfuur, had Angel Lafita al gelijk gemaakt voor Getafe. De bezoekers namen in de 37e minuut via Fernando Soriano echter opnieuw de leiding.

Voor zowel Getafe als Almeria leverde de remise het eerste punt van het Primera Divisionseizoen op. Daarmee houden ze Osasuna, dat nog met lege handen staat, achter zich.