One Direction-fans wachten nachten op idolen

Sommige fans van One Direction liggen al dagenlang te wachten op het Leicester Square in Londen waar dinsdagavond de debuutfilm This Is Us van de Engelse boyband in première gaat. De bandleden maken daar op de rode loper hun opwachting. "We waren hier zaterdagavond al, maar toen werd ons verboden voor de deur te gaan liggen. We zijn zondagochtend om 9.00 uur teruggekomen", zei een vrouwelijke fan die vooraan in de rij staat dinsdagmiddag tegen de BBC.

Zoals het een boyband betaamt, zijn de fans vrijwel uitsluitend meisjes van tussen de 13 en de 18 jaar. Ondanks de zomerse temperaturen vonden sommigen zo'n overnachting midden in de stad wel spannend. "Het was hier best koud en vooral erg eng", zei een andere fan.

One Direction is momenteel uitermate 'hot'. De film is dinsdagavond ook in meerdere Nederlandse zalen van bioscoopexploitant Jochem's Theaters te zien. Ruim 3300 van de in totaal 3500 stoelen zijn gereserveerd, liet een woordvoerder aan het eind van de middag weten. Uiteraard kunnen kaartjes ook aan de deur worden gekocht. De kaartverkoop liep harder dan voor de liveregistratie van Robbie Williams' concert uit zijn Take the Crown-tour, die dinsdagavond ook in enkele Nederlandse bioscopen te zien is.

This Is Us wordt in Nederland dinsdagavond voorafgegaan door beelden van de rode loper in Londen, een primeur. Ondanks dit extraatje worden de bioscoopkaartjes tegen de normale prijs aangeboden. "Wij snappen ook wel dat de fans van One Direction nog geen dikke salarissen verdienen", zegt de woordvoerder.


One Direction-fans wachten nachten op idolen (Foto: Novum)