Hansma blijft wellicht toch bij Heerenveen

Technisch directeur Johan Hansma blijft mogelijk toch bij sc Heerenveen. De directeur, die onder druk staat door de bevindingen van een onderzoekscommissie, voerde gisteren een constructief gesprek met interim-directeur Gaston Sporre. De Friezen hopen op korte termijn uitsluitsel te geven.

"Er helemaal uitkomen met elkaar zal nog lastig worden. Het is in elk geval geen welles-nietes discussie geworden. Er is nu een bepaald optimisme en dat is al een hele winst", zei Sporre dinsdag in het AD. De komende dagen volgen meer gesprekken. Trainer Marco van Basten is voorstander van een langer verblijf van Hansma.

De technische eindbaas kreeg er net als commercieel directeur Joost Steppé flink van langs in het rapport van de onderzoekscommissie, bestaande uit Jos Vaessen en Lense Koopmans. "In de functie van directeur hebben beide directieleden ernstig gefaald", stond onder meer in het rapport. Er zou daardoor geen draagvlak meer voor ze zijn.

Heerenveen stelde de onderzoekscommissie in naar aanleiding van het vertrek van voorzitter Robert Veenstra, die werd verweten dat hij een schrikbewind voerde bij de Friezen. Veenstra lag onder meer overhoop met clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Ook de raad van commissarissen van de club stapte vorige maand op.