Ouya-bezitters kopen niks

Slechts 27 procent van de Ouya-bezitters heeft een spel voor de console gekocht. De andere 73% heeft óf alleen gratis spellen gespeeld óf piraatje gespeeld. Dat zegt Ouya-CEO Julie Uhrman in een interview met The Verge. Toch is ze opvallend positief erover.

"Monetization on Ouya is so far better than we expected," claimt Julie. "It takes time to build what traditional consoles have had decades to build." Volgens haar zijn de cijfers beter dan verwacht, omdat de console nog maar een maand uit is, en developers pas een half jaar toegang tot de hardware hebben. Sterker nog, ze vindt het zelfs kwetsend dat er mensen roepen dat developers geen geld kunnen verdienen met de Ouya.

Echter is het wel zo dat de bestverkopende game op de Ouya, TowerFall, maar $21.000 dollar heeft opgeleverd. Hier is het Ouya-aandeel van 30% al vanaf getrokken. De andere topper op de console, Hidden in Plain Sight, heeft nog geen $5000 dollar opgeleverd. Natuurlijk heeft Julie wel een punt dat de console nog niet zolang uit is, maar aan de andere kant zijn er nog amper goede titels verkrijgbaar op de console, en dan zijn deze cijfers niet echt om over naar huis te schrijven.

Ook FOK! heeft recentelijk de Ouya onder handen genomen, en wat wij er van vonden kun je hier lezen.