Levering Ouya ondermaats

Veel Ouya-spelcomputers zijn nog niet geleverd aan de consumenten die de productie via crowdfunding hebben ondersteund. De makers hadden beloofd dat de spelcomputer, die sinds dinsdag in een beperkt aantal landen in de winkel ligt, voor de winkelrelease geleverd zou worden. Consumenten uiten hun ongenoegen via onder meer Facebook, Twitter en kickstarter.com.

Het gaat naar schatting om enkele honderden tot een paar duizend teleurgestelde consumenten die de productie van de spelcomputer met hun investering mede mogelijk hebben gemaakt. "Hoe is het mogelijk dat winkelketens wel exemplaren krijgen, maar zij die in het product geloofden nog niet", klaagt iemand op kickstarter.com. Deze frustratie wordt gedeeld op onder meer het internetforum Reddit, kickstarter.com, Facebook en Twitter.

Oprichtster Julie Uhrman heeft dinsdag haar excuses aangeboden voor de late levering en legt de schuld bij de leverancier in Hongkong. Volgens de oprichtster van Ouya zijn alle spelcomputers inmiddels onderweg naar consumenten. Het gaat in totaal om ruim 63 duizend exemplaren die over een periode van grofweg vier maanden verstuurd moesten worden. "Jullie zijn je belofte niet nagekomen. Simpel.", reageert een ander persoon.

De Ouya is een spelcomputer die draait op het besturingssysteem Android. Games worden gedownload in een online shop, hetgeen doet denken aan de winkelwijze op een smartphone. In tegenstelling tot smartphones en tablets worden games voor de Ouya op de televisie gespeeld met een controller in de hand. Ouya kost in de Verenigde Staten 99 dollar en in Groot-Brittannië 99 pond.

Lees ook onze column Fuck you Ouya!


Levering Ouya ondermaats