Platje definitief naar Neftchi in Azerbeidzjan

Melvin Platje heeft definitief een contract getekend bij Neftchi in Azerbeidzjan. De 24-jarige aanvaller komt over van NEC, waar hij een eenjarig contract had. Dat melden beide clubs dinsdag. Vorige week meldde NEC al dat Platje naar Bakoe zou vliegen om tot een overeenstemming te komen met de kampioen uit Azerbeidzjan.

Platje scoorde voor NEC afgelopen seizoen negen keer in 33 eredivisieduels. Hij speelde sinds de zomer van 2011 voor de club uit Nijmegen. Daarvoor kwam hij uit voor FC Volendam.

Ook Rick ten Voorde vertrekt bij NEC. De aanvaller, die ook nog een jaar onder contract stond, verkast naar het Duitse SC Paderborn 07 uit de Tweede Bundesliga. Hij werd afgelopen seizoen door NEC verhuurd aan NAC Breda.

"Beide spelers hadden nog een contract voor een jaar en zijn voor een gering bedrag door NEC vastgelegd. We hebben hen nu voor een behoorlijk bedrag kunnen verkopen", reageert technisch directeur Carlos Aalbers, die de afgelopen dagen een tegenvaller had. Een spits had een toezegging gedaan aan de club, maar besloot toch 'voor het grote geld te kiezen'.