Barcelona bindt broertje Thiago langer

Barcelona heeft het contract van Rafinha Alcantara met twee jaar verlengd. De twintigjarige Rafinha, de jongere broer van Barça-speler Thiago Alcantara, ligt nu vast tot medio 2016. Dat meldt de Spaanse landskampioen vrijdag op de clubsite. De transferclausule van het talent bedraagt dertig miljoen euro.

Rafinha debuteerde eind vorig jaar in het Champions Leagueduel met Benfica. Hij stond toen samen met zijn broer in de basis en werd in de 58e minuut gewisseld voor Lionel Messi. Het bleef bij die ene wedstrijd voor de Spanjaard, die tevens over een Braziliaans paspoort beschikt. Rafinha speelde wel 36 wedstrijden in het tweede elftal van Barça en maakte daarin tien treffers.

Het is de vraag of Rafinha komend seizoen met zijn broer speelt. Manchester United aast op de diensten van de 22-jarige Thiago. De Premier Leagueclub zou bereid zijn om de transfersom van achttien miljoen euro te betalen. Dat is minder dan de oorspronkelijke transferclausule van dertig miljoen euro, omdat Thiago niet in minimaal zestig procent van de wedstrijden meedeed.