'Docent joodse school misbruikte leerlingen'

Een inmiddels weggestuurde leraar van een orthodox-joodse school in Amsterdam heeft meerdere leerlingen misbruikt. De slachtoffers durfden hier pas na zijn vertrek over te praten, schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van een ingewijde. Nederland heeft justitie in Israël om hulp gevraagd in het onderzoek naar de zedenzaak.

De leraar, Ephraim S. werd door de scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert weggestuurd vanwege 'ongepast grensoverschrijdend gedrag'. Hij zou seksueel contact hebben gehad met een 16-jarige leerling. De twintiger vertrok naar Tel Aviv, waar hij volgens de krant nu bijles geeft aan kinderen.

Na het vertrek van de leraar zouden meer kinderen hun ouders hebben verteld dat ze door hem zijn misbruikt. De kinderen staan inmiddels onder behandeling.

Een bestuurslid van het Cheider, rabbijn Binyomin Jacobs, zegt in de krant dat onrust is ontstaan doordat de zedepolitie met ouders en leraren heeft gebeld. "Sommigen raken in paniek en die denken dan: 'mijn kind ook'." De leraar heeft advocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen. Die wil volgens de krant nog geen commentaar geven.