[EK<21] Spelers stonden volledig achter keuze Pot

Cor Pot kon bij zijn beslissing om tegen Spanje zijn basisteam op elf plaatsen te wijzigen rekenen op de volledige steun van zijn spelers. Dat lieten Kevin Strootman en Bram Nuytinck direct na de 3-0 nederlaag op het jeugd-EK weten. Jong Oranje is door het verlies in de halve finale gekoppeld aan Italië en niet aan Noorwegen.

Bij afwezigheid van de vaste krachten mocht Nuytinck tegen Spanje de aanvoerdersband dragen. "De trainer heeft aangegeven dat we het op de training goed hadden gedaan", zei de centrale verdediger. "Hij wilde iedereen vertrouwen geven. Bovendien heb je straks tegen Italië een fitte selectie nodig."

Strootman, die de hele wedstrijd op de bank bleef, was het daar volmondig mee eens. "We hadden de luxe al na twee wedstrijden geplaatst te zijn, dus het resultaat maakte niet veel meer uit. Ik sta volledig achter de keuze van de trainer. We doen al die fysieke testen niet voor niets, daaruit blijkt dat we veel aan kracht verliezen."

Zelf was Strootman niet helemaal ongeschonden uit de eerste twee groepswedstrijden tegen Duitsland en Rusland gekomen. "Ik had wat last van mijn enkel, dus kon ik sowieso niet spelen. Ook andere jongens hadden wat pijntjes." De wedstrijd van zaterdag tegen Italië komt niet in gevaar. "Ik laat me eerst behandelen en hoop morgen gewoon weer mee te kunnen trainen."