'Mourinho wil af van publiekslieveling Juan Mata'

Het meest merkwaardige gerucht van de dag komt uit de stal van Chelsea. Jose Mourinho zou Fernando Torres en publiekslieveling Juan Mata op de transferlijst hebben gezet.

De Portugese oefenmeester wil doorselecteren en Edin Dzeko (Manchester City) en Stevan Jovetic (Fiorentina) halen. Om dat te bewerkstelligen moet de coach eerst het Spaanse duo lozen. Dat meldt Marca.

De verkoop van Torres is nog te begrijpen. De topspits van weleer heeft in Londen zijn reputatie nooit waar kunnen maken. Als duurste speler uit de geschiedenis van het Engelse voetbal, wist hij afgelopen seizoen slechts acht doelpunten te maken in de Premier League.

Dat de manager van Mata af wil, is opmerkelijk te noemen. De Spaanse spelmaker is door Chelsea verkozen tot Player of the Year van het afgelopen seizoen. Alleen al in de Engelse competitie scoorde de aanvallende middenvelder elf keer en leverde hij zeventien assists af. Mocht Mata werkelijk op de transferlijst staan, dan zitten FC Barcelona en Real Madrid op het vinkentouw om de 25-jarige technicus binnen te halen.