[RG] De Bakker onderuit tegen Wawrinka

Thiemo de Bakker is in de eerste ronde uitgeschakeld op Roland Garros. Stanislas Wawrinka was dinsdag met 7-5, 6-3, 6-7 (1), 7-5 te sterk voor de Nederlander. Wawrinka is de nummer tien van de wereld. De Bakker staat 85 plekken lager.

In de eerste set kwam de Bakker lang uitstekend mee. Een tiebreak leek eraan te komen, maar de Hagenaar wist zijn service op 6-5 niet te behouden. Wawrinka kwam nauwelijks in gevaar op zijn eigen service, waardoor een break in de tweede set opnieuw genoeg was voor de Zwitser.

In de derde set leverde De Bakker snel zijn service in, maar brak hij op 3-2 alweer terug. Vanaf dat moment begon hij beter te tennissen, tot frustratie van Wawrinka. De Zwitser sloeg op 4-4 enkele malen de netband met zijn racket na een verloren punt. In de tiebreak bleek De Bakker veel sterker: 7-1.

De vierde set kende veel overeenkomsten met de eerste. De mannen gingen redelijk gelijk op, totdat De Bakker op 6-5 op zijn eigen service in de fout ging. Op 40-30 verzilverde Wawrinka zijn tweede matchpoint.

De uitschakeling van De Bakker betekent allerminst dat er geen Nederlanders meer actief zijn in Parijs. Igor Sijsling en Robin Haase wisten maandag de tweede ronde te bereiken.