Dieprode cijfers voor Lotus F1 Team

Het Lotus F1 Team heeft vorig seizoen het grootste verlies uit de historie van de autosport geleden, zo meldt The Daily Telegraph. Volgens journalist Christian Sylt is er door het afhaken van sponsors een verlies van 63 miljoen euro geleden.

De inkomsten vielen mede door het wegvallen van de naamgever van het team Lotus Cars terug tot ruim 108 miljoen euro. De uitgaven stegen naar 171 miljoen euro. Voor een groot deel was dit te danken aan het aantrekken van nieuwe werknemers en de komst van oud-wereldkampioen Kimi Räikkönen die veel beter presteerde dan op voorhand verwacht werd. The Iceman zag hierdoor flink wat euro's op zijn bankrekening bijgeschreven worden.

De vraag is hoe lang hij bij Lotus zal blijven, omdat zijn contract nog niet verlengd is en de Fin in de concrete belangstelling van Red Bull Racing lijkt te staan. Ook de toekomst van teamgenoot Romain Grosjean lijkt ongewis te zijn. Hij crashte afgelopen weekend in Monaco meerdere malen en kreeg als gevolg van het uit de race torpederen van Daniel Ricciardo tien plaatsen gridstraf voor de race in Canada.